
O kadar çok kahve içiyor ama vücudunuzda bu süreçte neler olduğunu hiç merak ettiniz mi? Üzülmeyin, ben sizi de düşünerek merak ettim ve çok enteresan sonuçlar öğrendim. Bilinçli bir kahve tüketicisi olmak bunu gerektirir diyerek kahve içtikten sonra vücutta meydana gelenleri derledim. Yalnız, okumadan önce birer kahve yapın derim. Eh ben de varsa bi kahvenizi alırım.:)
Beyin
Biz insanlar uyuduğumuz zaman adenozin konsantrasyonumuz azalıyor. Uyandıktan sonra gün içinde adenozinin birikmesiyle yorgunluk ve uyku bünyelerde baş gösteriyor. Özellikle sabah içtiğimiz kahve, kafeinin beyin hücreleri için adenozini andırmasıyla bu sürece müdahale ediyor. Şekil olarak da benzer oldukları için, kafein beyindeki adenozin reseptörüne bağlanabiliyor. Kafeinin, adenozinin yerine kilitlendiğinde ise adenozinin tutunmasına imkan kalmıyor ve bu da onun birikip bünyede uykuya yol açmasına engel oluyor. Kafein aldıktan 15-20 dakika sonra ise yorgunluk ve uyku bünyeyi terkediyor. Bizler de kahveye bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Mide
Kafeinin sindirim sistemine yardımcı olan bir gücü bulunuyor. Özellikle akşam yemeği sonrası sindirim sorunu yaşayanlardansanız, kahvelerinizi akşama saklayın.
Kalp
Pek çok kişi kahvenin kalbe zarar verdiğini söylüyor ancak ne mutlu bize ki henüz kanıtlanmış bir araştırma sonucu elimizde yok. Hatta yapılan araştırmalar kahvenin kalp hastalığına hiçbir etkisi olmadığı yönünde. Ufak bir istatistik ise kalp hastalığı riskini azalttığı yönünde.
Bilim bizi yanıltıyor olamaz değil mi? Durmak yok, kahve içmeye devam.
Bağırsak
Kahve, içtikten sonra hızlı bir şekilde bağırsakları uyararak çalışmasına yardımcı oluyor. Hem de bunun süresi tam 4 dakika ! Yani anlayacağınız kahve ve bağırsaklar çok iyi arkadaşlar.
BURALAR SENSİZ EKSİK:)

Kahve, keyif ve yaşam platformu.