Yaşım ilerledikçe çiçeklere olan sevgim ve ilgim giderek artıyor. Son zamanlarda en tatlı çiçek aşkım ise sukulent!
Çiçek bakmak zor iştir, sulamak ister, özen ister, ara sıra konuşup hal, hatır sormak ister. Eğer yeterli ilgili göremezse solar gider… Ama gel gelelim benim canım sukulentlerim öyle mi? Zahmeti az, su desen neredeyse istemez karşılığında da seyirlik mi seyirlik görüntüler verir.
Bir önceki yazımda “bir Teraryumum bile yok anlıyor musun?” diye mesaj verdikten ve ben yeni işim için yeni ofisime geçtikten sonra canım sevgilim bu isyanlarımı duymuş olmalı ki ofis hediyem dünya tatlısı bir Teraryum oldu.
Aslına bakılırsa Teraryum yapmak niyetindeydim ama benim gibi üşengeç biriyseniz, bu hep yapılacaklar listenizde kalıyor.
Belki üşenmezsiniz diye Teraryum yapma için gerekli malzemelerini şuraya bırakıyorum;
– Kavonoz ya da fanus
– Kömür (aktif karbon)
– Dekoratif taşlar
– Sukulent, .. gibi istediğiniz bir bitki (çok hızlı büyüyen bitkiler seçmemenizde fayda var, daha sonra alanınız dar gelip, bitkiniz taşabilir.)
– Torf
– Volkanik Tüf
– Dekoratif kum

Teraryumunuzun uzun sürece yaşamasını istiyorsanız direkt güneş alan yerden uzak tutmaya özen gösterin. Eğer sukulent severlerdenseniz, çok fazla sulamanıza gerek yok. Aksine sukulentler ne kadar fazla sulanırsa ölme ihtimali de o kadar artıyor. Bu yüzden yazları 7-10 gün kışları ise 15-20 günde bir sulayabilrsiniz. Sulama için zamanının gelip gelmediğinizi ise parmağınızı hafifçe toprağa bastırarak anlayabilirsiniz. Toprağınız yeterli kurulukta ise sulama zamanınız geldi demektir. Unutmadan, suyu dibine dibine bolca değil, bir sprey yardımıyla yapmanız çok daha faydalı.

Yazan:

bikahvebikeyif

Kahve, keyif ve yaşam platformu.