bikahvebikeyif

Buz gibi soğuk limonata içen?

Bu aralar blogda bol bol yaz içerikleri görürseniz hiiiç şaşırmayın. Havalar bir yaz sıcağı gibi yakıp, bir sonbahar yağmurları gibi içimizi ürpertse de yaşasın ki önümüz yaz. Ve ilkbaharın da, bir açıp bir kapayan dengesiz havaların da keyfini çıkarmak için bir sürü sebeplerimiz var.

Ideal pazar 🍒☕💜

Varsa bi kahvenizi alırım (@bikahvebikeyif) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

İlkbahar demek, piknik demek, bol bol çayır çimen keyfi, bolca da limonata demek. Evet, kahveyi çok seviyoruz, bolca da tüketiyoruz ancak bu demek değil ki bizler de leziz mi leziz, buz gibi limonataların tadından mahrum kalacağız. Yani diyoruz ki, limonata mevsimi açıldı eyy ahalliiii! :))

Hal böyle olunca, geçtiğimiz hafta sonu bahçe sezonunu açıp, bir de ev yapımı buz gibi limonata yaptık. Benim için evde limonata yapma fikri limonu sıkıp, şekerle karıştırmaktan ibaretken Uluç için durum biraz farklıydı. Ve kendimi tezgahın başında limon rendelerken buldum, ta ki elimi de rendeye geçirene kadar. Ehh o aşamada devreye erkek mahareti girdi, limonları rendelemesi ondan, sularını sıkmak benden olunca ortaya da bol sevgi dolu bir limonata çıktı tabii 😛

evyapımılimonata
Evde nasıl limonata yapılır, nasıl el rendelenmez sizin için yazdık. Evde limonata yapma keyfine erdikten sonra garanti veriyoruz ki dışarıdaki hiçbir limonatayı beğenmeyeceksiniz. Buyurun sizi mutfağa doğru alalım o zaman..
Nelere ihtiyacımız var?
8-10 limon rendesi
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı limon suyu
Taze nane (isteğe göre)


Nasıl yapıyoruz?
Önce limonları bir kaba rendeleyerek başlıyoruz. Ardından geniş bir kavanoza ya da tencereye limon rendelerini koyup, üzerine daha önceden sıktığımız bir bardak limon suyunu, 5 bardak sıcak suyu ve 1 su bardağı şekeri ekleyip, tahta kaşık ile şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı 2.5 saat beklemek üzere buz dolabına yerleştiriyoruz. 2,5 saat sonra soğuttuğumuz karışımı alıp, ince süzgeç yardımıyla servis etmek istediğimiz sürahiye süzerek döküyoruz. Dilerseniz içerisine biraz nane yaprakları da ilave ederek, buuzz gibi ev yapımı limonatanın keyfini çıkarıyoruz.

Ne demiş Beyonce’nim büyükannesi: “Hayat size limon veriyorsa limonata yapın” 🙂 🍋🍋
Afiyet olsun…

BURALAR SENSİZ EKSİK:)

instagram.com/bikahvebikeyif

facebook.com/bikahvebikeyif

Exit mobile version