Geçmişten Bugüne

Ev dekorasyonunda geçmişten ve bugüne parçaları karıştırmak, 2023’de bolca göreceğimiz trendlerden biri olmaya aday. Bu yeni trend ile birlikte vintage mağazalara uğramak için bir fırsat yakalayabilir ya da sevdiklerinizden kalma eşyalardan yararlanabilir ve anılarınızı onurlandırma şansı bulabilirsiniz. Bu trend aynı zamanda evde yüksek/düşük bütçeli tasarım ürülerini de bir arada kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Ve tabii özel parçalarımızı gelecek nesle aktarma fikri de inanılmaz kıymetli görünüyor.

Derin Kırmızılar

Trend uzmanlarının yaptığı yorumlara göre, bordo ve derin cabernet kırmızısı tonları, 2023’te nötr tonlarla çok iyi uyum sağlayacak ve tasarımlara çok fazla derinlik katacak gibi görünüyor. Yeni yılda bu rengi daha çok sandalyeler veya tekli kanepelerle alanlara serpildiğini göreceğiz.

Sürdürülebilir Mobilyalar

Bu sene, evde çevre dostu olmaya her zamankinden daha fazla öncelik verme zamanı. Küçük bir adımla başlamak isterseniz, büyük mağazalar yerine yerel olarak alışveriş yapmayı deneyebilirsiniz ya da benim elimden her iş gelir derseniz o halde mevcut mobilyaları kendi ellerinizle yenilemek, yeni bir görünüm katmak için ilham verici fikirler bulabilirsiniz. Ellerinizle yenilediğiniz bir mobilyanın hikayesini anlatabilmek, süreci ve önerilerinizi arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak sizin için harika bir an olabilir.

Renk paletleri

Nötr paletler zamansız olabilir, ancak tamamen nötr paletler biraz yorucu görünebiliyor. Birkaç yıldır devam eden bej tasarımlar, tek renkli alanlar bu sene yerini renk paletlerine bırakacak gibi görünüyor.

Bu yıl evinizde kişiliğinizi ve tarzınızı ifade etmek için maksimalist kumaşlar, aksesuarlar ve zengin renk katmanlarını kullanmaktan çekinmenize gerek kalmayacak.

Eğlence Odaklı Tasarım

Bu sene, ailemiz ve arkadaşlarımızla bir araya gelemediğimiz kayıp yılları telafi etme zamanı. Pandemiyle birlikte kaçırdığımız günlerin etkisi, evlerimizi nasıl tasarladığımıza da yansıyacak. 2023, dinlenme ve zindeliği bir öncelik olarak vurgulamaya çalıştığımız tasarımların odak noktası olacak. Bu dokunuşlar da elbette evdeki herkes adına hayatı kolaylaştırmak için kolayca yıkanabilir malzemeler kullanmak, hayatımızdaki ilişkileri yavaşlatmak ve bu anların tadını çıkarmak anlamına geliyor.

Yazan:

bikahvebikeyif

Kahve, keyif ve yaşam platformu.